De vijg

Home  |  Sidearea   |  Blog   |  De vijg

De vijg

Misschien is het wel één van de Pinterest favorieten van het jaar, de vijgenboom. Een groene klassieker voor buiten welke inmiddels ook bij menig interieur liefhebber een plekje binnenshuis heeft veroverd, en dit kan prima! Planten in het algemeen waren bijzonder populair in 2015 en ook in 2016 zet deze trend zich voort. De vijgenboom is bijvoorbeeld zo’n plant welke door vele stylistes en bloggers gebruikt wordt om een interieur een groene en frisse indruk te geven. Deze opvallende verschijning heeft naast mooie vruchten ook prachtige donkergroene bladeren met een rubberachtige structuur.

De vijgenboom (Ficus carica) komt oorspronkelijk uit west Azië, vanuit hier verspreidde deze boom zich in het gehele Middelandse zee gebied. Vijgen als vrucht werden door Egyptenaren, Feniciërs en Romeinen gezien als voedsel en handelswaar maar ook als handig middel tegen verstopping. De bladeren van de vijgenboom zijn handvormig en hebben 3 tot 5 ‘vingers’ wat je ook wel ‘getande bladeren’ noemt. Wist je trouwens dat de vijg voor vruchtbaarheid staat en één van de oudste door mensen geteelde vruchten is?

WRITTEN BY:

LEAVE A COMMENT